5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Petre Tobă: Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA este una dintre prioritățile Guvernului României

Petre Tobă: Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA este una dintre prioritățile Guvernului României

Petre Tobă, ministrul afacerilor interne, a avut o întrevedere astăzi  cu Excelența Sa domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.
Cei doi oficiali au discutat despre întărirea securităţii şi intensificarea schimbului de informaţii în actualul context geopolitic regional, din perspectiva profilului strategic al ţării noastre şi al rolului său în arhitectura de securitate regională.
În cadrul întrevederii, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, și Excelența Sa domnul ambasador Hans Klemm au subliniat necesitatea intensificării cooperării în conformitate cu direcțiile principale stabilite prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condițiile în care consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA este una dintre prioritățile Guvernului României.
Ministerul Afacerilor Interne va acorda în continuare o atenţie sporită componentei operative pe palierul combaterii criminalităţii organizate, în special pentru destructurarea reţelelor infracţionale care comit delicte în sfera criminalităţii informatice, obiectivul principal fiind creșterea siguranței cetățenilor.
Cei doi oficiali au subliniat beneficiile multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituţii şi agenţii de aplicare a legii din SUA în domeniul pregătirii profesionale a polițiștilor români pe linie operativă în cadrul Academiilor FBI din Quantico, Virginia, ILEA din Budapesta și Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS