10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria dă amenzi drastice pentru nerespectarea limitei de viteză în zonele cu poluare

Austria dă amenzi drastice pentru nerespectarea limitei de viteză în zonele cu poluare

Viteza maximă pe autostrăzile din Austia este 130 kilometri pe oră, dar pe anumite sectoare de drum pot apărea anumite semnalizări electronice care indică o limitare de viteză, aparent fără niciun motiv, scrie adevarul.ro.

Pe aceste sectoare de drum sunt amplasate panouri electronice, care vor afişa un semn pentru reducerea vitezei sub 100 de kilometri pe oră, dar şi menţiunea „IG-L”. Toţi şoferii care tranzitează Austria trebuie să ştie că „IG-L” (abrevierea de la „Immissionsschutzgesetz Luft”) este o măsură luată de autorităţile austriece pentru a reduce poluarea.
În momentul în care pe panourile electronice apare afişat „IG-L”, înseamnă că poluarea din cauza noxelor maşinilor pe acea porţiune de drum a depăşit limitele admise. Totul se măsoară cu ajutorul unor senzori montaţi pe autostradă.

Amenzile pentru depăşirea limitei de viteză în aceste zone sunt mult mai drastice decât cele pentru depăşirea limitei de viteză în orice altă zonă de pe autostradă. Sancţiunile pot ajunge până la la 2.180 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS