10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul va conduce un Grup interministerial care va analiza implementarea programelor operaționale din fonduri europene

Premierul va conduce un Grup interministerial care va analiza implementarea programelor operaționale din fonduri europene

Premierul Dacian Cioloș va conduce un Grup interministerial care va analiza periodic stadiul implementării programelor operaționale finanțate din fonduri europene, informează un comunicat al Executivului.

În ședința săptămânală de guvern, prim-ministrul i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, „o informare legată de situația absorbției fondurilor europene pentru perioada bugetară precedentă, precum și stadiul pregătirilor pentru următoarea perioadă bugetară”.În acest context, s-a decis organizarea Grupului interministerial condus de premier care a anunțat totodată că „unul din secretarii de stat din minister va avea ca atribuții simplificarea administrativă și relațiile cu beneficiarii”.

„Responsabilitatea acestuia va fi de a se asigura că procedurile privind administrarea fondurilor europene vor integra soluțiile cele mai puțin birocratice, folosind în acest sens și experiența beneficiarilor de fonduri europene care au realizat deja proiecte. S-a decis ca prima întâlnire a acestui grup interministerial să aibă loc în cursul săptămânii viitoare”, anunță Executivul.

În cadrul ședinței, s-a anunțat și discutat scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroase autorități de management responsabile de gestiunea fondurilor.

Potrivit sursei citate, premierul Dacian Cioloș a subliniat importanța aplicării „principiului transparenței și profesionalismului în organizarea concursului și în ceea ce privește recrutarea, urmând ca aceasta să se facă doar pe criterii de competență tehnică și managerială și în condiții de transparență”, insistându-se „pe o publicitate cât mai extinsă a posturilor pentru a se asigura participarea unui număr mare de candidați”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS