28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii decedaţi în atentatele de la Paris ar putea fi înmormântaţi în Franţa

Românii decedaţi în atentatele de la Paris ar putea fi înmormântaţi în Franţa

Primarul din Coaş (Maramureş), de unde era originară tânăra moartă în atentatele din Paris, afirmă că aceasta plecase în Franţa în urmă cu 10 ani şi avea un băieţel de un an cu un bărbat din Tulcea, decedat şi el în atacuri şi ai căror părinţi spun că ar dori ca cei doi să fie înmormântaţi în Franţa.

Românca decedată în urma atentatelor din Franţa – Lăcrămioara Pop -, în vârstă de 29 de ani, era din localitatea Coaş, judeţul Maramureş, iar vineri seară, când au izbucnit rafalele teroriştilor, se afla împreună cu iubitul ei pe terasa unui restaurant din Paris, la aniversarea unei zile de naştere. În urma atacurilor, şi-a pierdut viaţa şi iubitul femeii, Ionuţ Ciprian Calciu, de 31 de ani, din Tulcea. Oamenii din comuna Coaş spun că Lăcrămioara Pop era o fată deosebită, muncitoare, care plecase în Franţa de mai mulţi ani în căutarea unei vieţi mai bune. Acolo l-a cunoscut pe Ionuţ, cu care avea un băieţel de un an şi jumătate, scrie Mediafax.

Lăcrămioara mai avea o fată de 11 ani, din prima căsătorie, pe care o adusese la Paris în urmă cu câteva luni. Tot atunci a mers la Paris şi mama Lăcrămioarei, pentru a o ajuta cu cei doi copii. Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris, care au avut loc în şase zone ale oraşului şi au fost revendicate de gruparea Stat Islamic, a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat procurorul general din capitala franceză, Francois Molins, citat de publicaţia Le Figaro.

În Franţa au fost decretate trei zile de doliu naţional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS