Acasă Actualitate Alina Gorghiu: Miniştrii vor fi oameni fără carnet de partid, vor fi...

Alina Gorghiu: Miniştrii vor fi oameni fără carnet de partid, vor fi specialişti

-

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, s-a întâlnit, azi- dimineaţă, cu copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Potrivit HotNews, după întâlnire, Alina Gorghiu a declarat că în discuţii a existat “o premisa foarte clară, miniştrii vor fi oameni care nu au carnet de partid, vor fi specialişti”. Întrebaţi despre eventuale propuneri pentru viitorul cabinet, Gorghiu a spus că nu s-a discutat deloc despre nume, Vasile Blaga adăugând că „sâmbătă sau duminică vom discuta şi cu lista de miniştri în faţă”. În acest moment abia demarează discuţiile despre formarea cabinetului, a spus Gorghiu, apreciind că Dacian Cioloş „se va descurcă foarte bine, cu atenţie la selecţia miniştrilor, secretarilor de stat, proiectelor cu care va veni în faţă Parlamentului”.

„Cred că este normal că un prim-ministru desemnat să discute cu liderii partidelor parlamentare, este absolut firesc să se discute”, a comentat, la Parlament, vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu. Liderul liberal a admis că este posibil să se discute şi nume de persoane pentru viitorul Guvern, şi a apreciat că „probabil premierul desemnat încearcă să caute nucleul pe care se poate baza, de acţiuni, de propuneri şi de oameni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Astăzi se sărbătoreşte Mica Unire

Unirea Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859 este cunoscută şi sub numele de „Mica Unire”. Aceasta  este considerată primul pas important pentru Marea Unire de...