7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătaţii: 21 dintre răniţii în incendiul din Clubul Colectiv au fost transferaţi până acum în cinci ţări

Ministerul Sănătaţii: 21 dintre răniţii în incendiul din Clubul Colectiv au fost transferaţi până acum în cinci ţări

Un număr de 21 de răniţi în incendiul din Clubul Colectiv au fost transferaţi, până astăzi la amiază, din spitalele din Capitală în clinici din Belgia, Olanda, Austria, Israel şi Germania, potrivit unui bilanţ al Ministerului Sănătăţii, redat de Mediafax. Au fost transferaţi opt pacienţi în spitale din Belgia, câte doi în clinici din Austria şi Israel, iar unul în Germania. De asemenea, opt răniţi au fost transportaţi la unităţi medicale din Olanda, doi dintre aceşta decedând, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam.

Printre cei transferaţi la un spital din Belgia se numără şi Bogdan Moleşag, toboşarul trupei Up to Eleven şi cameraman la Prima TV. El s-a numărat printre persoanele rănite care au fost transportate sâmbătă cu două aeronave C-27 J Spartan la spitale din Olanda şi Belgia. Sâmbătă seară, două victime – Mariana Oprea şi Alexandru Hogea – au fost preluate de aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie şi duse în Austria. Ministerului Sănătăţii a mai precizat că, astăzi la orele prânzului, mai erau internaţi în spitalele din Bucureşti 95 de răniţi în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă şi critică, iar 57 stabili.

O aeronavă NATO va veni, în această seară, în România pentru a prelua o parte dintre răniţii în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate. Avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele pe care românii le au în dotare, iar numărul celor care vor fi transferaţi nu este cunoscut pentru că deplasarea depinde de starea lor de sănătate.

Bilanţul persoanelor decedate în tragedia de la Colectiv a ajuns la 44, după ce astăzi au murit trei persoane, iar ieri alte nouă, două dintre acestea în Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS