17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncident la protestele românilor din Atena

Incident la protestele românilor din Atena

Incident în capitala Greciei, la mitingul românilor. Aceștia spun că nu au fost lăsați să se apropie de ambasadă pentru a pune flori şi lumânări în memoria victimelor din Clubul Colectiv, cu toate că aveau autorizaţie pentru manifestare.  Ambasada României la Atena ar fi cerut protecţia poliţiei pentru că personalul diplomatic s-ar fi simţit ameninţat, potrivit B1 Tv.

”E pentru prima dată când ni se interzice să ne apropiem de poarta ambasadei, deși e pe stradă, locul e public. Noi am obținut autorizație de la poliție. Am înțeles de la organele de poliție că ambasada s-a plâns că se află în pericol”, a declarat Nina Ghiță, președinta Comunității Române ”Sfântul Ștefan cel Mare”.

În schimb, ambasada României la Atena neagă, printr-un comunicat al Ministerului de Externe, că ar fi cerut protecția poliției. 70 de persoane au luat parte la prostestul de la Atena, potrivit organizatorilor. Românii de acolo vorbesc de un caz de incompatibilitate. Ambasador la Atena e Lucian Fătu, soţia lui e şefa secţiei consulare, iar fiica lor e funcţionar consular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS