25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate140 de cetățeni români, care se aflau in stațiunile Sharm El Sheikh și Hurghada din Egipt, repatriați

140 de cetățeni români, care se aflau in stațiunile Sharm El Sheikh și Hurghada din Egipt, repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că 140 de cetățeni români, care se aflau în stațiunile Sharm El Sheikh si Hurghada din Egipt, în scop turistic, au fost repatriați, în cursul zilei de sâmbătă, cu un zbor al unei companii de transport aerian, conform Agerpres.

„Pe fondul situației actuale din zonă, precum și al măsurilor de securitate impuse de autoritațile egiptene la nivelul celor două aeroporturi, respectiv Sharm El Sheikh si Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie 2015, din Centrala MAE a fost trimisă, din dispoziția ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă în vederea efectuarii demersurilor de asistență la fața locului. Aceasta a acordat protecție consulară în procesul de repatriere a turiștilor romani, asistându-i pe toata durata calatoriei, inclusiv în ceea ce privește îndeplinirea procedurilor și formalităților specifice îmbarcării în aeronava. Totodata, a monitorizat permanent situația, asigurandu-se ca deplasarea acestora s-a desfașurat in condiții de siguranță”, precizeaza MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, echipa consulară mobilă face parte din Celula de criza a MAE, activată de către ministrul afacerilor externe pentru această situație.

Operațiunea a fost organizată de Ministerul Transporturilor cu sprijinul MAE si al altor instituții cu competențe în materie, iar aeronava a aterizat, sâmbătă seara, în deplina siguranță, pe Aeroportul București Otopeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS