11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultatele discuțiilor cu privire la pregătirea summitului NATO de la Varșovia

Rezultatele discuțiilor cu privire la pregătirea summitului NATO de la Varșovia

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri prima ieșire publică de la demisia lui Victor Ponta. În discursul său, Iohannis a prezentat rezultatele discuțiilor cu privire la pregătirea summitului NATO de la Varșovia de anul viitor, fără să facă vreo minimă referire la criza politică prin care trece țara condusă de el.

Klaus Iohannis a participat zilele acestea la o reuniune la nivel înalt a statelor din Europa Centrală și de Est, la care va participa și Alexander Vershbow, secretar general adjunct al alianței nord-atlantice.

„Am adoptat o declarația comună care evidențiază angajamentele, soluțiile conturate în timpul reuniunii. Prin adoptarea documentului transmitem un mesaj de unitate, recunoaștere a nevoii de coerență în acțiunile externe, este vorba despre contribuția noastră în pregătirea summit-ului NATO de la Varșovia. (…) Reuniunea reprezintă parte a contribuției noastre la securitatea întregii alianțe. Vorbind ca unul, suntem de ajutor pentru toți”.

La eveniment au participat  șefii de stat din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Ungaria. Reuniunea a fost prezidată de Iohannis, iar cogazdă a fost președintele Poloniei, Andrzej Duda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS