13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentanţii tinerilor îşi încurajează colegii să iasă în stradă: "Demisiile nu rezolvă problemele"

Reprezentanţii tinerilor îşi încurajează colegii să iasă în stradă: „Demisiile nu rezolvă problemele”

Consiliul Tineretului din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Naţional al Elevilor încurajează toţi tinerii să iasă în stradă, spunându-le că doar câteva demisii nu rezolvă problemele de fond ale sistemului şi că trebuie să reacţioneze public la nereguli.

Reprezentanţii tinerilor le transmit colegilor că evenimentul tragic din clubul Colectiv a avut loc şi din cauza corupţiei generalizate din mediul politic şi a unei administraţii publice nefuncţionale, infectată de nepotism şi interese străine de cele ale cetăţenilor.

„Câteva demisii nu rezolvă problemele de fond ale sistemului, care au costat vieţi nevinovate, chiar dacă şi acestea sunt necesare în faţa unei astfel de tragedii care cu siguranţă putea fi evitată. Consiliul Tineretului din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Naţional al Elevilor încurajează toţi tinerii din România să reacţioneze public la neregulile de funcţionare a autorităţilor şi să participe la mişcările de protest organizate joi, 5 noiembrie 2015, precum şi în alte zile, în mai multe oraşe din ţară. Schimbarea societăţii este posibilă, dar ea necesită însă o masă critică de cetăţeni care refuză să tacă în faţa abuzurilor sau să le accepte. Suntem convinşi că tinerii pot forma această masă critică şi că sunt categoria socială cea mai potrivită pentru a genera o schimbare fundamentală a României”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, agenţiei Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS