16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul General a preluat dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină

Parchetul General a preluat dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină

Parchetul General a preluat dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, întrucât există suspiciuni că ministrul de Interne Gabriel Oprea ar fi abuzat de coloana oficială în momentul accidentului.
Gabriel Oprea a declarat, miercuri, că este normal ca Parchetul General să preia această anchetă cu privire la tragedia de la clubul Colectiv şi sunt documente în acest sens. Oprea se apără spunând că din 2006-2007, toţi miniştrii de Interne au avut şi sunt documente în acest sens un antemergător pentru fluidizarea traficului şi pentru o oarecare protecţie. Oprea a spus că el avea şi funcţia de vicepremier pe securitate naţională, nu şi-a luat concediu şi a muncit în aceea perioadă şi şi-a făcut datoria.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, în acest dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi-au declinat competenţa, miercuri, către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, existând indicii că pentru fapte de abuz în serviciu ar putea să fie vizat şi vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.

Pe lângă decesul polițistului Bogdan Gigină procurorii ar putea investiga un posibil abuz în serviciu al vicepremierului Gabriel Oprea, cu privire la folosirea coloanei oficiale în interes personal.

Pentru o posibilă punere sub urmărire penală a lui Gabriel Oprea este nevoie de aviz de la Senat.
De când este ministru de Interne, Gabriel Oprea a folosit de aproape 1.600 de ori coloana oficială. Potrivit Codului Rutier, miniştrii pot beneficia de coloană oficială, de dispozitiv de însoţire de la Poliţia Rutieră, doar în situaţii deosebite şi urgente. Or, potrivit unor surse judiciare, în seara accidentului, pe 20 octombrie, ministrul de Interne se îndrepta cu coloana oficială către casă.
În urma acestui incident,  demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea, a fost cerută în stradă de bucureşteni.  Mobilizarea s-a facut pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS