Acasă Actualitate Premieră națională la Opera Română din Craiova

Premieră națională la Opera Română din Craiova

-

A XIV-a ediție a Festivalului Internațional „Elena Teodorini“ aduce sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Operei Române Craiova o premieră pentru spectatorii români – „The Trial“ („Procesul“), de Philip Glass. Opera îmbină frânturi din lumea lui Franz Kafka cu muzica modernă a secolului XX.
Lucrarea celebrului compozitor american Philip Glass, scrisă pe un libret al lui Christopher Hampton, a avut premiera mondială în toamna anului trecut și îl aduce în rolul principal pe Johnny Herford (Josef K.). Opera a fost creată special pentru aniversarea a 25 de ani de existență a Companiei Music Theater Wales. Philip Glass este adesea considerat cel mai influent compozitor al sfârșitului de secol XX. Trei dintre coloanele sale sonore au fost nominalizate pentru Premiul Oscar. A câștigat două premii Globul de Aur, pentru coloana sonoră a filmelor „Kundun“ (1998) și „The Truman Show“ (1999) și un premiu BAFTA pentru coloana sonoră din „The Hours“ (2002). Printre colaborările lui Philip Glass se numără nume mari de teatru și film, Martin Scorsese, Errol Morris, Robert Wilson, Joanne Akalaitis, Godfrey Reggio, Paul Schrader, Christopher Hampton, Bernard Rose și mulți alții.

ȘTIRI VIDEO GdS

Angajaţii de la fabrica de confecţii din Calafat, fără salarii de două luni

La fabrica de confecţii Maglierie Cristian Impex din Calafat s-a întârziat plata salariilor. Oamenii nu şi-au primit nici banii aferenţi lunii august. În timp ce muncitorii sunt disperaţi că nu şi-au încasat drepturile băneşti, conducerea fabricii promite că le va achita salariile săptămâna aceasta.