17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucurești: Sute de persoane au donat sânge pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv

București: Sute de persoane au donat sânge pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, face un apel către populație să nu aglomereze centrele de transfuzii, precizând că necesarul de plasmă și sânge pentru victimele incendiului de la Club Colectiv „este asigurat în momentul de față” și că „efortul trebuie conservat” pentru zilele urmatoare, informeaza Mediafax.

„Facem însa un apel pentru a nu crea aglomerație și pentru a conserva eforturile și pe zilele urmatoare când vom avea nevoie de cantități suplimentare de sânge. Deci să nu ne ducem toți în momentul de față, ci să conservăm efortul pentru zilele următoare. În momentul de față este asigurat necesarul și vreau să vă spun ca sunt cele trei centre unde se pot duce cei care vor să doneze sânge: este centrul din strada Constantin Caracas, numarul 28, care este deschis astăzi, centrul de la Spitalul Militar, la fel, deschis de la 7:00 dimineața și centrul de la Spitalul Universitar, la fel, deschis de la ora 8:00 dimineața”, a declarat ministrul Sănătații Nicolae Banicioiu, sâmbătă dimineața, la Palatul Victoria.
Totodata, ministrul Sănătății a subliniat că solidaritatea bucureștenilor este de apreciat.
„Solidaritatea bucureștenilor este extraordinară și de apreciat. Noi am comunicat că îi așteptăm pe oameni să doneze de la ora 8:00 de dimineață, foarte mulți dintre ei venit încă de azi-noapte și, practic, centrul de transfuzii București a fost deschis de la 01.30 de azi-noapte”, a arătat Bănicioiu.
Apeluri de mobilizare pentru donare de sange au fost lansate pe Facebook, vineri noapte, oamenii fiind indemnati sa ajute astfel persoanele ranite in incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Capitala, soldat cu 27 de morti si aproximativ 200 de raniti.
Astfel, pe pagina „Si eu donez”, pe langa mesaje de mobilizare pentru donarea de sange, a fost postat si un link cu centrele de transfuzii din tara.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS