Mâine, 24 octombrie, prim-ministrul Victor Ponta va participa, la Sofia, la cea de-a doua reuniune a Grupului de la Craiova – întâlnirea trilaterală a șefilor de guverne din Bulgaria, România și Serbia. Prima întâlnire formală a acestui Grup a avut loc la Craiova, la 24 aprilie 2015, în marja ședinței comune de Guvern România-Bulgaria.

Cu această ocazie, vor fi reluate discuțiile privind stadiul și perspectivele cooperării în domeniile: energie, transporturi, afaceri interne, agendă digitală/telecomunicații, precum și proiectele care vor fi promovate în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

Va fi analizată, de asemenea,  situația interconectării infrastructurii celor trei ţări (rutieră, cale ferată, conectare reţele de electricitate şi gaze), precum şi modalităţile de atragere de fonduri pentru finanţarea acestora.

Evoluţiile regionale de interes, precum  problema migrației, Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic vor figura, de asemenea, pe agenda de discuții.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.