21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmiralul în rezervă, Emil ”Cico” Dumitrescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei

Amiralul în rezervă, Emil ”Cico” Dumitrescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei

Emil ”Cico” Dumitrescu s-a prezentat joi dimineața la Parchetul General, unde procurorii l-au anunțat pe fostul amiral că este pus sub acuzare în dosarul Mineriadei. El are calitatea de suspect.  Tot în aceeași zi este citat să vină la Parchet și Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

”Cico” Dumitrescu, fostul șef al Direcției Cultură Presă și Sport din cadrul MAI, a spus la intrarea în sediul Parchetului că nu a avut nici o implicare în acest dosar, potrivit Agerpres.

„Eu nu am avut niciun fel de amestec în chestia asta. Eu eram șeful Direcției Generale Cultură Sport. Nu m-am întâlnit cu revoluționarii, să zic așa, decât când au atacat Poliția Capitalei. Că atunci domnul președinte Iliescu îi căuta pe Chițac și pe Diamandescu și nu i-a găsit. Și m-a sunat pe mine și m-a întrebat: <<Măi, ce se întâmplă acolo?’. <<Nu știu, domnu’ președinte>>. Zice: <<Du-te, mă, și vezi!>> Când i-am zis: <<Dom’ne, ăștia cer arestați!>>. Zice: <<Du-te și vorbește cu șeful Poliției — era generalul Bâtlan — să le dea drumul!>>. I-am spus că nu e, m-au luat, m-au bătut, mi-au rupt uniforma. Și a doua zi i-am spus: <<Domnu’ președinte, eu mă duc la procuratură>>. Cum adică, general să fie bătut, călcat, mi-au călcat ochelarii. Mi-a spus: <<Așa se întâmplă, lasă-i, mă, în pace!>>”, a declarat fost amiralul în rezervă.

Ion Iliescu a fost audiat miercuri la Parchetul General în dosarul Mineriadei din 1990, fiind acuzat de crime împotriva umanității. Fostul președinte a ieșit zâmbind din sediul instanței supreme, fără să facă nicio declarație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS