20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCancelarul german Angela Merkel se află în Turcia pentru a discuta despre criza refugiaţilor

Cancelarul german Angela Merkel se află în Turcia pentru a discuta despre criza refugiaţilor

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns duminică în Turcia, unde se va întâlni cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi cu premierul Ahmet Davutoglu, pentru prima dată din februarie 2013, pentru discuţii privind gestionarea crizei refugiaţilor în Europa, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Liderii europeni au evitat în bună parte să viziteze Turcia după reprimarea violenţă de către autorităţi a protestelor din Parcul Gezi din 2013, reflectând astfel nemulţumirea de lungă durata a Uniunii Europene faţă de Erdogan, comentează agenţia germană de presă.

Principala tema de discuţie va fi „planul de acţiune” anunţat joi de Uniunea Europeană pentru a determina Turcia să acţioneze pentru a stopa afluxul de imigranţi, în special a celor care fug din Siria, oprindu-i pe teritoriul sau.

Însă Turcia, care găzduieşte deja peste două milioane de refugiaţi, a ridicat miza discuţiilor, calificând acest plan drept simplu „proiect” cu un buget „inacceptabil”, spunând că are nevoie de cel puţin trei milioane de euro pentru primul an.

UE vrea că Turcia să găzduiască mai mulţi refugiaţi şi să întărească supravegherea la frontiere în schimbul unor beneficii, de la relansarea discuţiilor privind candidatura să la UE şi un acces mai uşor la vize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS