12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Popescu: „Vrem victoria la Botoșani“

Adrian Popescu: „Vrem victoria la Botoșani“

Adrian Popescu spune că CSU are forţa necesară să învingă şi la Botoşani (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Adrian Popescu spune că CSU are forţa necesară să învingă şi la Botoşani (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la ora 20.30 (Digi Sport / Dolce Sport), în Moldova, pe FC Botoșani, aceasta fiind partida care deschide runda a 14-a, prima din returul sezonului 2015-2016 al Ligii I. Gruparea din Bănie vine după o serie de cinci meciuri pozitive și este decisă să continue ascesiunea și să forțeze accederea în primele șase locuri, sperând ca Dinamo și ASA Târgu Mureș să se împiedice reciproc, astfel încât alb-albaștrii să facă un salt important în clasament.
Antrenorul secund al CS Universitatea, Adrian Popescu, a declarat, pentru GdS, că Bălgrădean și colegii săi sunt foarte concentrați asupra acestui joc, s-au pregătit foarte bine în ultima perioadă și speră ca punctele să intre în contul Craiovei. Mai mult, fostul căpitan al Științei din anii 1990 a punctat că alb-albaștrii au de luat și o revanșă față de FC Botoșani de la meciul trecut jucat pe pământ moldav, când au pierdut cu 2-0, la capătul unei evoluții slabe.
„Nu ne așteaptă o întâlnire ușoară, asta o știm foarte bine, dar suntem convinși că vom face un meci bun. Ne-am pregătit foarte bine în aceste două săptămâni, atmosfera este foarte bună la echipă și băieții sunt hotărâți să ia toate cele trei puncte. Vrem victoria la Botoșani, asta e clar. Ne bucurăm că Hristo Zlatinski a arătat la naționala Bulgariei că este într-o formă excelentă și avem așteptări mari de la el și de la ceilalți. Vrem să ne revanșăm față de Botoșani și pentru meciul retur de anul trecut, când am pierdut cu 2-0 și jocul nostru nu a fost cel dorit. Am avut atunci și noi două ocazii mari pe final și puteam împiedica înfrângerea, dar nu am marcat și așa s-a scris istoria. Poate o facem în finalul jocului ăsta și câștigăm. Dacă va fi la fel ca în meciul cu CFR Cluj nu ne-am supăra, dar am prefera să înscriem mai devreme ca să nu mai avem emoțiile acelea“, a declarat Adrian Popescu, pentru GdS.
Staff-ul tehnic al CS Universitatea Craiova nu va putea conta în această partidă pe serviciile jucătorilor Silviu Izvoranu, Stephane Acka – accidentați și Madson – nerefăcut, în timp ce Valentin Iliev se va regăsi pe banca de rezerve și ar putea fi utilizat câteva minute, el recuperând foarte mult la capitolul pregătire fizică.

Moldovenii sunt în gardă

Și în tabăra moldoveană domnește optimismul. Noul tehnician al FC Botoșani, Cristi Pustai, apreciază forma sportivă a Craiovei, dar crede că are „antidotul“ pentru CS Universtitatea. „CS Universitatea este o echipă care are încredere în ea pentru că în ultimele două deplasări a obţinut şase puncte, dar pe care noi încercăm să o învingem cu armele noastre. Şi noi reprezentăm o echipă omogenă şi e timpul să începem să câştigăm. De la meciul cu ASA Târgu Mureş aţi văzut un alt FC Botoşani. Trebuie să fim o formație agresivă, care să aibă încredere în ea că poate marca şi să nu primească aşa de uşor gol“, a declarat Cristi Pustai într-o conferință de presă.
Acesta a fost completat de atacanții Attila Hadnagy și Dan Roman.
„Dacă ţinem cont de clasament, nu putem spune că noi avem prima şansă în meciul cu Craiova. Faptul că evoluăm pe teren propriu, că anul trecut i-am bătut aici şi că în tur am plecat neînvinşi de pe terenul lor ne conferă un ascendent moral asupra lor. E clar că trebuie să câştigăm acest meci chiar dacă ei evoluează mai bine în deplasare. Au jucători buni, formează o echipă bună, dar, aşa cum am spus, trebuie să spargem gheaţa şi să câştigăm al doilea meci din acest campionat. Vom vedea dacă această pauză competiţională ne-a prins bine. Ne-am odihnit, ne-am cunoscut mai bine cu noul staff tehnic şi cred că suntem pregătiţi pentru meciul cu CSU. Nu ne e frică de nici un jucător de-al lor. Se joacă 11 la 11“, a spus Hadnagy.
„Dacă nu am crede că putem bate Craiova, nu am mai intra pe teren. Sunt convins că putem câştiga acest meci pentru că avem o echipă bună, am crescut de la meci la meci şi vineri (astăzi – n.r.) cred că vom putea lua cele trei puncte. Omogenitatea a crescut, ne înţelegem mult mai bine, cred că încet-încet începem să formăm o familie. Am lucrat trei ani cu domnul profesor şi am făcut-o bine la Mediaş. E un antrenor foarte bun şi care ne poate resuscita. Sunt convins că va avea rezultate foarte bune, aşa cum a avut şi la Mediaş. Îmi doresc de mult să sparg gheaţa la Botoşani, în Liga I. Nu am avut o perioadă prea fastă, dar sper ca uşor, uşor să-mi dau drumul la joc şi să marchez“, a subliniat Dan Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS