16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM: Persoanele care au cunoştinţă despre posibile nereguli la admiterea la INM să facă sesizări

CSM: Persoanele care au cunoştinţă despre posibile nereguli la admiterea la INM să facă sesizări

Persoanele care au cunoştinţă despre posibile nereguli la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) să facă sesizări, transmite Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), precizând că va lua în considerare toate sesizările în cadrul procedurii de analizare a rezultatelor, scrie Mediafax.

CSM a făcut aceste precizări după ce în presă s-a scris despre un scandal legat de corectitudinea concursului de admitere la INM şi despre unele acuzaţii privind posibile promovări ilegale. Scandalul ar fi fost declanşat după ce persoane care au obţinut note mari la probele scrise ar fi fost respinse în urma interviului, iar alţi candidaţi care ar fi avut note mai mici la scris ar fi fost admise în urma interviului.

Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris anul acesta la admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii, care a scos la concurs 140 de locuri de studiu, dintre care jumătate pentru a ocupa funcţia de judecător şi cealaltă jumătate pentru posturi de procuror.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS