10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Volkswagen: Scandalul emisiilor, o "criză existenţială" care poate fi depăşită

Preşedintele Volkswagen: Scandalul emisiilor, o „criză existenţială” care poate fi depăşită

Scandalul emisiilor poluante reprezintă o ameninţare „existenţială” pentru Volkswagen, dar poate fi depăşită, afirmă Hans Dieter Pötsch, noul preşedinte al grupului auto german, potrivit Mediafax.

 

 

„Scandalul emisiilor reprezintă o criză existenţială pentru compania Volkswagen”, a declarat Hans Dieter Pötsch, potrivit Welt am Sonntag, la o reuniune desfăşurată la sediul central al VW, în oraşul german Wolfsburg.

„Însă cred că, pentru Volkswagen, este o criză surmontabilă”, a dat asigurări Pötsch, care va prelua în noiembrie preşedinţia Consiliului de administraţie al grupului auto german.

Potrivit publicaţiei Welt am Sonntag, bugetul de investiţii de 100 de miliarde de euro pregătit de VW până în anul 2018 va fi revizuit în scădere. Volkswagen a refuzat să comenteze informaţia.

Volkswagen a anunţat săptămâna trecută că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS