10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlina Bica, aşteptată astăzi la ÎCCJ în dosarul ANRP

Alina Bica, aşteptată astăzi la ÎCCJ în dosarul ANRP

Fosta şefă DIICOT Alina Bica este aşteptată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un nou termen în dosarul ANRP, în care este judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu supraevaluarea unor despăgubiri.

Dosarul „Bica 1” a fost trimis în instanță în luna decembrie 2014, Alina Bica fiind acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, potrivit Agerpres.

Au fost deferiți justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru, toți în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ, toți sub control judiciar, și Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupție în altă cauză.

Tot în dosarul Alinei Bica mai sunt judecaţi şi evaluatorul Emil Nuțiu, în stare de arest preventiv, și omul de afaceri Stelian Gheorghe, sub control judiciar, ambii pentru complicitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS