10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE: Atac armat la Palatul de Justiţie din Milano. Două persoane au fost ucise

UPDATE: Atac armat la Palatul de Justiţie din Milano. Două persoane au fost ucise

Un bărbat a deschis joi focul în timpul unui proces derulat la etajul al treilea din Palatul Justiţiei din Milano. Atacatorul este căutat de forţele de ordine iar tribunalul este evacuat. În urmă atacului, cel puţin două persoane au murit iar una este rănită.

Bărbatul suspectat că este autorul atacului armat de joi dimineață la tribunalul din Milano, unde a ucis cel puțin două persoane, între care un judecător, a fost arestat joi, în jurul prânzului, în partea de nord-est a metropolei, a anunțat ministrul italian de interne, Angelino Alfano, potrivit AFP și Reuters.

„Presupusul asasin din Milano a fost arestat la Vimercato (aproximativ 30 km nord-est de Milano). El se află acum într-o cazarmă a carabinierilor”, a anunțat ministrul pe contul său de Twitter.

Mass-media locală l-a identificat pe presupusul autor al atacului armat în persoana lui Claudio Giardiello, care era urmărit într-un caz de bancrută.

Președintele Curții de Apel din Milano, Giovanni Canzio, a confirmat că în urma atacului și-a pierdut viața judecătorul Fernando Ciampi.

Una din persoanele rănite au fost a fost spitalizată în stare critică, potrivit DPA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS