9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă drumuri naționale rămân închise

Două drumuri naționale rămân închise

Drumul naţional DN 24D Tulucești – Vârlezi (judeţul Galați) şi DN 11A Podu Turcului (judeţul Bacău) – Bârlad (judeţul Vaslui) sunt în continuare închise, din cauza zăpezii, iar pe altele sunt restricţii pentru traficul greu, informează Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

În judeţul Vaslui, traficul rutier a fost reluat, în condiții de iarnă, pe tronsonul Fălciu – Murgeni al DN 24A, astfel că între Huşi şi Murgeni se circulă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, DN 11A este în continuare închis circulaţiei pe sectorul Bârlad – Iveşti, fiind executate lucrări de deszăpezire pe aceeaşi arteră între localităţile Iveşti şi Podu Turcului, judeţul Bacău. De asemenea, sunt închise de peste 48 de ore şi cinci drumuri judeţene, din cele zece care erau înzăpezite în cursul zilei de marţi.  Traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe drumul naţional DN 24B Huşi – Albiţa, peste 200 de tiruri îndreptându-se spre vamă în ultimele 12 ore. „Traficul a fost reluat în condiţii normale şi pe DN 24B Huşi – Albiţa, tuturor celor 50 de TIR-uri care se aflau la ieşirea din Huşi şi altor 110 staţionate în municipiul Bârlad permiţându-le să meargă spre Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. De asemenea, au mai existat alte câteva zeci de autotrenuri care au venit în ultimele 12 ore dinspre Tecuci spre vamă, cu destinaţie Republica Moldova”, a declarat miercuri, pentru medifax, prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică. Pe drumurile naţionale din judeţul Tulcea – DN22, DN22D, DN22E, DN22F şi DN22A – se circulă cu restricţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, potrivit Centrului Infotrafic.

Recomandări pentru turiștii care merg pe Valea Prahovei

Traficul pe DN1 Bucureşti – Braşov este scăzut în intensitate, dar este posibil ca în orele următoare să se formeze coloane de maşini la Comarnic şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, a precizat Centrul Infotrafic, recomandând şoferilor care merg spre Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele. Circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată în data de 31 decembrie 2014, între orele 16.00 şi 22.00, iar în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2015, în intervalul 6.00-22.00, pe autostrada A2 Bucureşti – Murfatlar în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Veştem şi pe DN39 Agigea – Mangalia, în cazul celor cu masa mai mare de 7,5 tone, potrivit prevederilor HG 1777/2004. Centrul Infotrafic avertizează că, în unele zone, porţiunile de carosabil uscat pot alterna cu altele acoperite cu gheaţă sau zăpadă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS