10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publice estimările privind evoluția valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni. Intervalul vizat este cuprins între 29 decembrie 2014 și 11 ianuarie 2015, potrivit b1.ro.

În zona Olteniei, la începutul intervalului temperaturile vor fi în scădere, spre valori cu mult sub normele climatologice ale perioadei, respectiv maxime diurne ce vor coborî spre -8…-7 grade Celsius, în medie regională pe 31 decembrie şi 1 ianuarie, când vor fi minime nocturne, în medie, de aproximativ -20 de grade. Ulterior vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât între 3 şi 11 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv maxime de 0…1 grad şi minime în jurul a -6 grade, fără variaţii semnificative. În intervalul de prognoză va ninge slab pe 29 decembrie, pe 3 şi 4 ianuarie, dar temporar şi înte 6 şi 11 ianuarie.

La munte

Temperatura aerului va fi în scădere în primele zile ale intervalului, astfel încât pe 30 decembrie maximele diurne vor atinge, în medie regională, -15 grade Celsius, iar minimele nocturne în dimineaţa zilei de 31 decembrie vor scădea spre -20 de grade. Ullterior, până pe data de 3 ianuarie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar mediile termice vor creşte spre – 4 grade ziua şi -10 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menţine până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză. Pe 29 decembrie şi aproape zilnic după data de 3 ianuarie, va ninge local, însă cantităţile de precipitaţii vor fi în general slabe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS