14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Aglomeraţie la Vama Porţile de Fier I înainte de Sărbători

Mehedinţi: Aglomeraţie la Vama Porţile de Fier I înainte de Sărbători

(Foto: adevarul.ro)
(Foto: adevarul.ro)

Traficul în Vama Porţile de Fier I din judeţul Mehedinţi a crescut în ultimele 24 de ore cu circa 30 la sută, întrucât în această perioadă mulţi dintre românii care locuiesc sau lucrează în statele Uniunii Europene vin în ţară pentru a-şi petrece Sărbătorile de iarnă acasă, alături de familie.

Faptul că distanţa până la locurile de destinaţie din România este mult mai mică dacă se intră în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I îi determină pe mulţi dintre românii stabiliţi în Italia, Grecia, Spania şi Franţa să vină pe aici. Spre exemplu, astăzi, în doar câteva minute şase familii au intrat în România pe la Porţile de Fier I. Oamenii au declarat că vin din Italia, unde s-au stabilit de câţiva ani şi aşteaptă cu nerăbdare să ajungă la rudele lăsate în ţară. „Sunt stabilit cu soţia în Italia de aproape 15 ani. Acum, de Sărbători, am venit să tăiem porcul. Acolo tradiţiile s-au păstrat până acum câţiva ani, dar acum s-au pierdut. Facem sarmale şi acolo, dar în ţară sunt mai bune preparatele de Crăciun”, a declarat un rezident în Italia, venit să petreacă Sărbătorile în România. „Când suntem plecaţi ne e dor de casă, de ţară, de obiceiurile de aici. Avem bunicii aici, avem părinţii, mergem să tăiem porcul, să facem cârnaţi, şuncă”, a spus o femeie din Dolj, stabilită în Milano.

Au fost luate măsuri pentru evitarea aglomeraţiei

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au luat măsuri speciale pentru evitarea aglomeraţiei care s-ar putea produce în Punctul de Trecere a Frontierei de la Porţile de Fier I. „Afluxul mai ridicat de călători i-a determinat pe poliţiştii de frontieră mehedinţeni să-şi adapteze din mers maniera de lucru, începând cu data de 20.12.2013 asigurându-se în funcţie de valorile de trafic numărul de poliţişti de frontieră necesar fluidizării traficului. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni îi informează pe participanţii la traficul transfrontalier că pentru a tranzita Serbia au posibilitatea de a alege şi Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier II – Dusanovac, situat la 70 de kilometri sud de municipiul Turnu Severin”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Tototdată, în Vama Porţile de Fier I a fost suplimentat şi numărul poliţiştilor de frontieră care să efectueze controlul documentelor, pentru a nu se crea agromeraţie pe sensul de intrare în ţară. Poliţiştii de frontieră aduc la cunoştinţa călătorilor care tranzitează Punctele de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II că pentru orice informaţie referitoare la tranzitarea frontierei au la dispoziţie numărul de telefon 021/9590.


Editor: Oana Olaru

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS