5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentarii PNL au sesizat Curtea Constituţională cu privire la legea bugetului de stat pe 2015

Parlamentarii PNL au sesizat Curtea Constituţională cu privire la legea bugetului de stat pe 2015

Viceliderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, a anunţat că parlamentarii PNL au sesizat, astăzi, Curtea Constituţională cu privire la legea bugetului de stat pe 2015. Acesta a contrazis afirmaţia premierului potrivit căreia contestarea bugetului ar duce la amânarea majorarării pensiilor, scrie Mediafax.

Nicolăescu a susţinut că doreşte să contracareze ”afirmaţiile mincinoase ale lui Victor Ponta”. ”Curtea Constituţională are la dispoziţie 20 de zile de analiză şi dezbatere a proiectului supus contestării. Cu alte cuvinte, termenul expiră la 11 ianuarie. Mai departe, se pot întâmpla două lucruri: Curtea Constituţională să declare constituţional proiectul de lege şi el pleacă la promulgare sau să-l declare neconstituţional, şi atunci procedura cea mai simplă este: îl trimite la Parlament pentru a-l pune de acord cu prevederile constituţionale aşa cum va spune Curtea la vremea respectivă. Din 11 ianuarie până la sfârşitul lunii ianuarie, dacă există voinţă politică din partea lui Victor Ponta şi a PSD, proiectul de lege poate fi revizuit şi poate fi trimis la promulgare şi altfel încât proiectul de lege să intre în vigoare”, a susţinut Nicolăescu.

Viceliderul grupului PNL a ţinut să sublinieze că ”nu există niciun pericol de a nu se da oamenilor drepturile care sunt prevăzute în legea bugetului”.  ”Dar eu cred că datoria noastră este să nu permitem ca să apară în Monitorul Oficial o lege suspectată de neconstituţionalitate. Noi trebuie să le dăm oamenilor o lege constituţională în care prevederile legale să fie în acord definitiv cu Constituţia. Afirmaţiile lui Victor Ponta referitoare la neplata pensiilor, la neplata unor drepturi salariale sau a altor binefaceri ale teleguvernării pesediste sunt manipulatorii, demagogice şi extrem de periculoase prin populismul lor”, a mai declarat deputatul PNL.

Curtea Constituțională a anunţat că va discuta pe 29 decembrie sesizarea PNL privind bugetul de stat pe anul 2015, au anunțat luni oficiali ai CCR, potrivit Agerpres.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost adoptat, duminică, de Parlament, fiind înregistrate 339 de voturi „pentru” şi 141 „împotrivă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS