11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNegoiță: Să facem un pas în spate

Negoiță: Să facem un pas în spate

robert-negoita

Vicepreședintele PSD Robert Negoiță (foto) spune că, în opinia sa, după rezultatele alegerilor prezidențiale, PSD ar trebui să facă „un pas în spate“, pentru a permite echipei lui Klaus Iohannis să guverneze.
„Poporul nu greșește niciodată. Poporul a ales în proporție covârșitoare. Cred că este o lecție pentru noi și cred că ar trebui să facem un pas în spate. De prea multe ori, și eu, și noi cu toții am simțit nevoia de o altfel de politică. Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei lui Iohannis să vină să guverneze. Eu sper sincer că ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politică, de unde să învățăm cu toții“, a declarat, ieri, Negoiță, la sediul PSD.
El a subliniat că PSD nu ar trebui „să țină de această guvernare, ci dimpotrivă“.
„Cu siguranță că va fi convocată o ședință, iar aceste lucruri, evident, le voi spune și în ședință. De asta am venit aici, să discutăm. Dar cred că este un gest de normalitate, un gest de decență să facem chestiunea asta, și de ce nu? Până la urmă, partidele ar trebui să vină în așteptarea cetățenilor și cred că asta așteaptă cetățenii astăzi în România. Vor altă guvernare, care nu a fost rea, o guvernare pe care am apreciat-o din multe puncte de vedere. Evident că s-a și greșit, dar asta contează mai puțin. Important este ce vor românii“, a mai spus social-democratul.
Întrebat unde anume a greșit PSD în alegerile prezidențiale, Robert Negoiță a replicat că aceste aspecte le va comunica în interiorul partidului.
„Am spus doar ce mi se pare mie normalitate în România“, a conchis Negoiță.

Șova: Cred că Dragnea ar trebui să renunțe la funcția de președinte executiv al PSD

Fostul ministru Dan Șova spune că, în opinia sa, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, cel care s-a ocupat de campania lui Victor Ponta în alegerile prezidențiale, ar trebui „să facă un pas în spate“ și să renunțe la funcția pe care o deține în conducerea partidului.
„Eu cred că domnul Liviu Dragnea, pe care îl știu ca pe un om politic serios și un bărbat serios, va trebui să facă un pas în spate. În mod evident, această campanie a fost pierdută, în primul rând, din vina Domniei sale, pentru că a fost director de campanie. Dacă am accepta alt raționament, ar însemna să ne imaginăm că în momentul în care am fi câștigat, domnul Dragnea nu ar fi avut nici un merit. Spun că ceea ce ar trebui să facă domnul Dragnea din proprie inițiativă este să facă un pas în spate, (…) pe linie de partid, din cea de președinte executiv. Așa ar fi normal (să își dea demisia – n.r.)“, a spus acesta, ieri, la sediul PSD.
Acesta a ținut să precizeze că alegerile prezidențiale au fost pierdute din pricina unei probleme de coordonare „de la centru“.
„Nu cred că a fost o situație specială și nu cred că alegerile au fost pierdute de către liderii din teritoriu. Cred că a fost o situație puțin mai complicată. Da, este o problemă de coordonare de la centru și cred că un pas în spate al domnului Dragnea este necesar în acest moment“, a arătat acesta.

Dragnea: Negoiță poate să propună. eu nu sunt de acord

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că nu este de acord cu propunerea vicepreședintelui social-democrat, Robert Negoiță, potrivit căreia PSD ar trebui să renunțe la guvernare.
„El poate să propună. Eu nu sunt de acord cu această acțiune dintr-un motiv foarte simplu: în această campanie, s-a tot spus că nu e bine ca Victor Ponta să fie președinte pentru a nu da toată puterea într-o parte. Și atunci respectăm voința populară – să nu dăm toată puterea într-o parte și să menținem un echilibru politic. Președinția la ei, guvernul la noi“, a spus Dragnea, ieri, la sediul PSD. Liviu Dragnea a declarat ieri că Victor Ponta trebuie să rămână şi preşedintele PSD şi al guvernului, însă va fi solidar cu el indiferent ce decizie va lua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS