1.5 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Traian Băsescu cere demisia miniştrilor Corlăţean şi Stanoevici

Președintele Traian Băsescu cere demisia miniştrilor Corlăţean şi Stanoevici

Președintele Traian Băsescu a cerut, duminică, după închiderea primului scrutin al alegerilor prezidențiale, demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate.

Șeful statului a constatat că „au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare şi nici personal suficient”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

„De asemenea, numărul mic de secţii de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-şi poată exercita dreptul de vot”, mai susține președintele.

Traian Băsescu constată, totodată, deficienţe în asigurarea formularelor pentru declaraţiile pe proprie răspundere în numeroase secţii de votare din ţară. Neajunsurile semnalate au împiedicat cetățenii români să-și exercite dreptul constituțional de a-și alege președintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

De cât timp este nevoie pentru a cunoaște mai...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că va...

ȘTIRI GdS