6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLansarea volumului „Identitate națională și iubire de țară“ la Biblioteca Judeţeană din Craiova

Lansarea volumului „Identitate națională și iubire de țară“ la Biblioteca Judeţeană din Craiova

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova organizează astăzi, la ora 13.00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, lansarea volumului „Identitate națională și iubire de țară“, al autoarei Verginia Vedinaș.
Prof. univ. dr. Verginia Vedinaş este doctor în Drept, titlu acordat de Universitatea Bucureşti (1998), şi doctor în Filosofie, titlu acordat de Universitatea Bucureşti (2005). Este licenţiată în Drept la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. Este profesor universitar, conducător de doctorat la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept, şi absolventă de specializări postuniversitare în Luxemburg, Elveţia, Grecia. În perioada 2004-2008 a fost senator în Parlamentul României, secretar al Comisiei Juridice de numiri, disciplină şi imunităţi, membru al Comisiei de Afaceri Europene – Comisie permanentă comună a celor două Camere ale Parlamentului, membru în Comisia comună de Elaborare a Codului Electoral al României – secretar; vicepreşedinte al Comisiei de Administraţie Publică, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.
În anul 2008, prof. univ. dr. Verginia Vedinaş a fost numită de Parlamentul României în funcţia de consilier de conturi, pentru un mandat de nouă ani. Este şeful Departamentului Juridic din cadrul Curţii de Conturi şi autor sau coautor al unui număr de 30 de lucrări de specialitate, cursuri, monografii, 44 de articole şi 36 de comunicări ştiinţifice.
Prof. univ. dr. Verginia Vedinaş este membru fondator şi preşedinte al Institutului de Ştiinţe Administrative „Paul Negulescu“ şi secretar general de redacţie al Revistei de Drept Public a Institutului de Ştiinţe Administrative „Paul Negulescu“.
Uniunea Juriştilor din România i-a decernat doamnei prof. univ. dr. Verginia Vedinaş, în anul 2007, premiul Uniunii Juriştilor pentru lucrarea „Deontologia vieţii publice“, iar în 2008 i-a acordat diploma de excelenţă pentru colaborarea la lucrarea „Constituţia României, comentariu pe articole“, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2008

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS