10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Încep lucrările de amenajare a cursului pârâului Bistrița

Vâlcea: Încep lucrările de amenajare a cursului pârâului Bistrița

amenajare parau

Administraţia Bazinală de Apă Olt va realiza lucrări de amenajare a cursului pârâului Bistrița, în județul Vâlcea, printr-un proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”. Potrivit jurnaliştilor de la Ziarul de Vâlcea, contractul de finanţare pentru proiectul “Regularizare pârâu Bistrița pe sectorul Costești – Băbeni jud. Vâlcea” a fost semnat în luna august, între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Mediu” (Axa prioritară 5) şi Administraţia Naţională “Apele Române” în calitate de beneficiar, prin Administraţia Bazinală de Apă Olt, care este parte delegată cu implementarea proiectului.

Obiectivul de investiții presupune implementarea infrastructurii adecvate pentru reducerea riscului la inundaţii şi diminuarea efectelor negative ale acestora, pe pârâul Bistriţa, afluent de dreapta al râului Olt, între localităţile Costeşti şi Băbeni, pe o lungime de 36 kilometri, din care cu lucrările proiectate reprezintă 18,6 kilometri.

Lucrările de amenajare avute în vedere constă în mărirea capacităţii de transport a albiei minore pentru scurgerea debitelor cu asigurarea de 1%, consolidarea malurilor în zonele cu eroziuni şi protejarea construcţiilor din vecinătatea malurilor şi stabilizarea albiei. Durata Contractului de finanțare este până la data de 31 decembrie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS