21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI cere din nou revocarea din funcție pentru Mora Akos Daniel și Stoica Ștefan Bucur

ANI cere din nou revocarea din funcție pentru Mora Akos Daniel și Stoica Ștefan Bucur

Foto: http://24-ore.ro
Foto: http://24-ore.ro

Agenția Națională de Integritate s-a adresat conducerii celor două camere ale Parlamentului cu privire la punerea în aplicare a deciziilor Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul senatorului Mora Akos Daniel și a deputatului Stoica Ștefan Bucur.

Potrivit unui comunicat de presă al  Agenţiei Naţionale de Integritate, în situația în care deciziile Î.C.C.J. nu vor fi aplicate cât mai repede, în sensul dispunerii sancțiunilor disciplinare de revocare din funcție, Agenția va aplica sancțiuni contravenționale persoanelor care au în atribuții ducerea la îndeplinire a sentinței judecătorești. De asemenea, ANI a precizat că va sesiza organele de cercetare penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești, în conformitate cu dispozițiile art. 287 din Codul Penal.

În comunicatul de presă  mai menţionat faptul că, de la momentul rămânerii definitive a raportului de evaluare emis de A.N.I, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a celor doi membri ai Parlamentului și până în prezent, toate drepturile salariale încasate de Mora Akos Daniel, respectiv de Stoica Ștefan Bucur, pot constitui prejudiciu în sensul legii penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS