13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Slujbă de beatificare a Papei Paul al VI-lea la Vatican

Slujbă de beatificare a Papei Paul al VI-lea la Vatican

Papa Paul al VI-lea (Foto: huffpost.com)
Papa Paul al VI-lea (Foto: huffpost.com)

Papa Francisc oficiază astăzi, la Vatican, ceremonia de beatificare a Papei Paul al VI-lea, care s-a aflat la conducerea Bisericii Catolice între 1963 şi 1978, primul Suveran Pontif care a vizitat credincioşii de pe toate continentele, informează Agenţia de presă Radio România.

Născut sub numele Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini la data de 26 septembrie 1897, el a fost ales papă pe 21 iunie 1963, după moartea Pontifului Ioan al XXIII-lea, scriu jurnaliştii de la TVR. De-a lungul celor 15 ani, Papa Paul al VI-lea a fost unul dintre promotorii mişcării ecumenice şi a finalizat Conciliul Vatican II, iniţiat de predecesorul său care a oferit Bisericii o deschidere mult mai largă, atât faţă de celelalte confesiuni, cât şi faţă de societate. Astfel, el a devenit cunoscut ca „omul dialogului”.

Papa Paul al VI-lea a fost descris ca un om strălucit, profund spiritual, umil, rezervat și blând, de o „curtoazie infinită”. A fost primul papă care a vizitat toate cele cinci continente, fiind şi cel care a călătorit cel mai mult. Pentru actualul suveran pontif, Paul al VI-lea este unul dintre punctele de reper. La a 50-a aniversare a alegerii Papei Paul al VI-lea, actualul papă a subliniat trei aspecte ale pontificatului Papei Paul al VI-lea „iubirea lui pentru Cristos, pentru Biserică şi pentru umanitate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS