19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Poliţiştii de la Rutieră au aplicat amenzi de peste 15.000 de lei în acest weekend

Dolj: Poliţiştii de la Rutieră au aplicat amenzi de peste 15.000 de lei în acest weekend

politia-rutiera-ziarelive
Poliţiştii doljeni de la Rutieră au acţionat în acest sfârşit de săptămână în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, dar şi pentru creşterea siguranţei rutiere în judeţ. Efectivele din cadrul Biroului Rutier Craiova au acționat pe principalele artere rutiere unde au fost înregistrate frecvent evenimente rutiere, iar poliţiştii din cadrul Serviciului Rutieri – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pe principalele drumurile naţional-europene din judeţul Dolj.

Poliţiştii au avut în vedere prevenirea accidentelor rutiere generate de traversarea pietonilor prin loc neprevăzut cu indicator sau marcaj pietonal şi de nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, s-a acţionat şi în scopul prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul depăşirilor neregulametare.

În cadrul activităţilor desfăşurate în acest sfârşit de săptămână au fost constatate şi aplicate 147 sancţiuni contravenţionale a căror valoare a depăşit 15.600 de lei. Dintre acestea, 19 amenzi au fost aplicate pentru traversări neregulamentare, 20 pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, iar alte 18 pentru depăşirea vitezei regulamentare. Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce şase permise de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS