Acasă Actualitate Tichetele Rabla pentru persoanele fizice au fost epuizate

Tichetele Rabla pentru persoanele fizice au fost epuizate

-

Foto: www.amsonline.ro
Foto: www.amsonline.ro

Toate cele 17.000 de tichete Rabla pentru persoane fizice au fost rezervate, cu o lună înainte de termenul limită, transmite gandul.ro.

Astăzi a fost rezervat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin programul Rabla 2014, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului. Programul  a fost lansat în luna aprilie şi a dat posibilitatea ca 17.000 de români să îşi înlocuiască maşinile vechi, poluante, beneficiind la cumpărare de o reducere de 6.500 de lei. Programul este deja la a 10-a ediţie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale.

Ministrul Mediului Attila Korodi a precizat că este pentru prima dată când tichetele sunt epuizate înainte de termenul limită. El pune succesul programului din acest an pe seama introducerii în premieră a tichetelor electronice şi a faptului că tichetele nu au mai fost împărţite pe judeţe, ele fiind consumate în funcţie de cerere.

„Plecând de la succesul programului din acest an, dar şi de la rezultatele înregistrate în toţi cei 10 ani de când funcţionează, vom gândi până la finalul anului cum va arăta Programul de înnoire a parcului auto în anul 2015”, a mai declarat Korodi.

Programul Rabla 2014 pentru persoane fizice a fost adresat tuturor celor care au dorit să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de reducerea de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou. Prin introducerea tichetului electronic, cetăţenii s-au înscris direct la dealerul auto validat de la care au dorit să cumpere, apoi au mers la un colector autorizat pentru casare, urmând să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare. Dealerul trebuie să livreze autovehiculul nou în termen de 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, dar nu mai târziu de data de 10 decembrie 2014 inclusiv.

De la lansarea programului Rabla, în 2005, şi până în prezent, au fost alocaţi peste 1,7 miliarde de lei şi au fost scoase din circulaţie aproximativ 500.000 de maşini, spunea, la lansarea din acest an a programului, ministrul Attila Korodi.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.