17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate13 Octombrie - Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

13 Octombrie – Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

13 octombrie a fost desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite,.
Prin dezastre naturale se înţeleg fenomenele naturale de origine geologică sau meteorologică, ori îmbolnăvirea unui număr mare de persoane sau animale, produse în mod brusc, ca fenomene de masă, provocând pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale şi degradarea mediului ambiant. Riscurile naturale la nivelul județului Olt sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundații, secetă, îngheț) și fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren și cutremure de pământ).

Studiile efectuate la nivel mondial arată că numărul oamenilor care vor avea de suferit de pe urma dezastrelor naturale va creşte, până în 2015, cu 50%. România se află printre statele care prezintă un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale, într-un clasament al ONU din anul 2010.
Cu prilejul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a desfășurat activități de popularizare a acestui eveniment în instituţiile de învăţământ din municipiul Slatina şi din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS