8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePsihiatrul Florin Tudose a încetat din viaţă

Psihiatrul Florin Tudose a încetat din viaţă

Florin Tudose (Foto: Agerpres)
Florin Tudose (Foto: Agerpres)

Florin Tudose, psihiatrul cunoscut de întreaga ţară, a murit duminică în urma unui infarct, relatează Realitatea TV.
Potrivit şefei Ambulanţei Ialomiţa, Tudose, în vârstă de 62 de ani, a căzut din picioare fără cunoştinţă când a ieşit din maşină. El era împreună cu soţia sa. Medicii veniţi la faţa locului au încercat să-l resusciteze, însă fără succes.
Florin Tudose şi-a lansat de curând volumul „Psihopolitica” şi era prezent în studioul Realitatea TV la emisiunea Canapeaua electorală, une analiza profilul candidaţilor la preşedinţie.

Florin Tudose s-a născut în 1952 la Bucureşti. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București și a devenit medic psihiatru. Din 1999 Florin Tudose este profesor universitar și predă psihia­trie psiho­patologie și psihologie clinică. Florin Tudose a publicat singur sau în colaborare peste 30 de cărți de specialitate și aproape 200 de arti­cole dedicate psihiatriei. Printre acestea volumele: Vademecum în psihiatrie (1985), Orizonturile psihologiei medicale (2003), Sindroame rătăcitoare (2005), Psihiatrie în practica medicală (2007), Tratat de psihopatologie și psihiatrie pentru psihologi (2011), Psihiatria medicului de familie (2013).

Pasionat de jurnalistică încă din anii studenției, Florin Tudose are sute de arti­cole publi­cate și zeci de emisiuni de televiziune realizate la majoritatea posturilor cu audiență națională. Din 1996 începe să publice volumele Psihopolitica și Psihopolitica Recidiva (2004), o analiză socio-psihologică adesea cu caracter satiric la adresa reprezen­tanților clasei politice. Volumele se vor un arc peste timp spre inimitabila tipologie cara­gialiană la un secol de la dispariția excepționalului descriptor al societății și moravurilor româ­nești, un omagiu geniului tutelar al miticismului fără frontiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS