6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Lucian Sânmărtean: Vreau să joc la Euro 2016

Fotbal – Lucian Sânmărtean: Vreau să joc la Euro 2016

Lucian Sânmărtean a revenit după trei ani la echipa națională a României
Lucian Sânmărtean a revenit după trei ani la echipa națională a României

Convocat după trei ani de pauză la echipa națională, mijlocașul Stelei, Lucian Sânmărtean, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre partidele României cu Ungaria (sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Națională) și Finlanda (marți, de la ora 21.45, la Helsinki), din cadrul grupei F a preliminariilor CE din 2016.
„Sunt foarte mulţi jucători de la Steaua, a fost o intrare mai uşoară, n-am avut o problemă de reacomodare la echipa naţională. Sincer, nu mă aşteptam la această convocare, dar dacă a venit este o încununare a unui sezon foarte bun, aşa că nu mă mir atât de tare. Emoţii sunt, chiar dacă am o vârstă înaintată, aşa se întâmplă când vii la echipa naţională. Cât timp nu am accidentări serioase, continuitate şi motivaţie am să joc. Jocul cu Ungaria ştiu că va fi cu o încărcătură deosebită, vom da totul să câştigăm. Ca rezultate, ca şi componenţă şi valoare, cred că România are un uşor ascendent. Dar asta nu trebuie să ne bucure foarte tare, pentru că au un alt antrenor şi vor veni cu alt avânt. Stadionul va fi plin şi va fi o motivaţie în plus”, a declarat mijlocașul de 34 de ani.
Lucian Sânmărtean a recunoscând că nu-i place să joace la închidere, dar că se va supune directivelor selecționerului. „Dacă va fi să joc, ca în toate jocurile, sper să ajut atacanţii să înscrie. Asta este menirea mea. Nu e numărul 10 pentru mine, nu l-am căutat niciodată şi nici nu cred că mi se potriveşte. Numărul 18 mi-a purtat noroc peste tot. Unde mă va pune selecţionerul să joc acolo voi încerca să dau totul. Calitatea de recuperator nu este de bază pentru mine. Eu am încercat să deposedez din plasament. E ca şi cum l-aş pune pe Pintilii, că tot îmi este prieten, să dribleze ca mine. Calitatea mea nu este să distrug, ci să construiesc, dar, sigur, am învăţat să fac şi faza defesivă. Selecţionerul îşi caută jucători mai defensivi şi probabil din cauza asta n-am fost aşa des convocat, pentru că eu sunt alt tip de fotbalist. Dar noi, jucătorii, trebuie să ne aliniem la ce ni se spune şi ce ni se cere. Acum muncesc foarte mult, profit de acest moment, de continuitatea asta, cred că o să mai joc mult şi bine. Eu cred că pot să o mai duc. Vreau să joc la Euro 2016, sigur că da”, a spus Sânmărtean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS