14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Prima sesizare de încălcare a legislaţiei electorale - un banner a fost afişat pe un viaduct

Gorj: Prima sesizare de încălcare a legislaţiei electorale – un banner a fost afişat pe un viaduct

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj a înregistrat astăzi prima sesizare care vizează o posibilă încălcare a legislaţiei electorale. Plângerea a fost depusă de ACL Gorj şi reclamă amplasarea unui banner cu Victor Ponta pe un viaduct din cartierul Romaneşti, din municipiul Târgu Jiu. Reprezentanţii ACL spun că PSD încalcă astfel prevederile Legii nr.370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, variantă actualizată până la data de 27 iunie 2014. Articolul 41, alineatul (8) al acestei legi prevede următoarele: „Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei”.

Totodată, cei de la ACL reclamă că bannerul respectiv a fost amplasat în aşa fel încât obstrucţionează menţiunile inscripţionate pe pod privind restricţia pentru autovehiculele cu o înălţime mai mare decât cea a viaductului.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS