21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Habitat for Humanity, în sprijinul celor care locuiesc în Ghetoul Carpaţi din Caracal

Olt: Habitat for Humanity, în sprijinul celor care locuiesc în Ghetoul Carpaţi din Caracal

 

Voluntarii de la Habitat for Humanity vor renova acoperişul unuia dintre cele două blocuri din Ghetoul Carpați

Voluntari de la organizaţia Habitat for Humanity România vor renova săptămâna viitoare acoperişul unuia dintre cele două blocuri din Ghetoul Carpați din municipiul Caracal, judeţul Olt. Acţiunea se desfăşoară în cadrul proiectului „Big Build 2014”, un eveniment național de construcție, voluntariat și promovarea locuirii decente, prin care Habitat for Humanity România marchează în fiecare an ”Ziua Mondială a Locuirii”, instituită de Organizația Națiunilor Unite.

Cele două blocuri din Ghetoul Carpaţi se află la marginea oraşului Caracal. Imobilele au fost ridicate în anii ’60, se află într-o stare avansată de deteriorare și au nevoie de renovare completă, inclusiv de instalații sanitare, electricitate și canalizare, izolare termică și de amenajare a teritoriului. Aici locuiesc peste 200 de persoane, adulți și copii, cu posibilităţi materiale limitate, pentru care orice sprijin este binevenit.

De aceea, în perioada 6-10 octombrie, voluntari de la Habitat for Humanity România, împreună cu voluntari din comunitate, vor participa la repararea acoperişului unuia dintre cele două blocuri, făcând astfel un prim pas spre ajutorarea celor care locuiesc în Ghetoul Carpaţi.

Beneficiari ai actiunii vor fi cele 200 de persoane care locuiesc în aceste imobile
Acoperișul blocurilor din Ghetoul Carpați are nevoie de reparații

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS