10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Municipiul Caracal, afectat de inundații

Olt: Municipiul Caracal, afectat de inundații

Peste 100 de pompieri militari au fost angrenaţi în ultimele 48 de ore în misiuni de limitare a efectelor produse de ploile torențiale căzute în municipiul Caracal. Pompierii au fost sprijiniți de echipaje de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt şi de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Caracal. Pompierii olteni au acționat cu mijloacele specifice pentru asanarea apei din case, anexe gospodărești și beciuri, dar şi de pe zece străzi din municipiul Caracal. Acțiunile de intervenție au fost începute, vineri, în jurul orei 18:00 și s-au desfășurat fără oprire. Chiar şi astăzi, peste 30 de pompieri acționează, cu zece motopompe și două autospeciale de intervenție, pentru limitarea efectelor inundațiilor pe străzile Decebal, Antonius Caracalla și Piața Victoriei, dar și pentru monitorizarea situației din parcul Constantin Poroineanu.

Ieri pompierii, cadrele Ministerului Apărării Naționale și lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Caracal au construit un dig de circa 70 de metri lungime, doi metri înălțime și șase metri lățime, din aproximativ 5.000 de saci cu nisip, pentru protejarea locuințelor și obiectivelor din zona centrală a municipiului Caracal. Acestea puteau fi afectate de creșterea cotelor pe pârâul Gologan și lacul de acumulare din parcul Constantin Poroineanu.  

Nu s-au înregistrat victime omenești sau persoane sinistrate. Potrivit datelor preliminare transmise de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Caracal, au fost afectate de inundații 130 de gospodării și 85 de anexe gospodărești. De asemenea, parcul Constantin Poroineanu este inundat pe circa 16 hectare.  

Vineri, în intervalul orar 14:00-17:00, a fost instituit Cod Galben de ploi, valabil pentru localităţile oltene Scărișoara, Deveselu și Caracal, fiind preconizate cantități de apă de peste 30 de l/mp. Datele trimise de meteorologi au arătat faptul că în municipiul Caracal, într-un interval de 24 de ore, s-au înregistrat averse ce au însumat 91 de l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS