Acasă Actualitate ANPC: Amenzi de peste 100.000 de euro la ştranduri, piscine, bazine de...

ANPC: Amenzi de peste 100.000 de euro la ştranduri, piscine, bazine de înot, parcuri de distracţie

-

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu peste 470.000 de lei operatori economici care nu respectau legislaţia din domeniul protecţiei consumatorilor la ştranduri, piscine, bazine de înot, parcuri de distracţie, unităţi de închiriere de echipament pentru agrement, debarcadere etc.

Mai exact, inspectorii ANPC au verificat 394 de puncte de lucru ale operatorilor economici, iar la 107 dintre acestea au fost depistate deficienţe. În urma acţiunii, s-a dispus şi oprirea temporară a prestarii serviciului la 57 operatori economici, până la remedierea neconformităţilor constatate.
Totodată, au fost aplicate 107 amenzi contravenţionale în valoare totală de 472.800 lei şi 159 avertismente, potrivit unui comunicat al ANPC.

Principalele aspecte constatate se referă (mai ales) la lipsa autorizaţiei de funcţionare, în cazul piscinelor, bazinelor şi ştrandurilor, orarul de funcţionare lipsea sau nu era afişat corect , deoarece nu corespundea cu cel emis de Primarie, lipseau şi  datele de identificare ale operatorului economic, iar tarifele practicate nu erau afişate în mod vizibil sau lipseau de tot.

Inspectorii ANPC ua constatat abateri şi în ceea ce priveşte calitatea apei din piscine, adâncimea lor (diferită) era marcată ilizibil, scările de acces în bazin nu aveau bordura rotunjită, putând exista riscul producerii accidentelor, nu erau montate de jur împrejur, la nivelul apei, bare de susţinere

Consumatorii care vor să folosească piscine, ştranduri, bazine de înot sau alte zone de îmbăiere publică trebuie să acorde atenţie maximă la informaţiile cu privire la afişarea vizibilă a tarifelor serviciilor de care doresc să beneficieze şi emiterea chitanţelor pentru contravaloarea acestora, existenţa şi afişarea la loc vizibil a Regulamentului conţinând măsurile de igienă care trebuie respectate de cei care folosesc bazinele de înot/ştrand/piscină.

ȘTIRI VIDEO GdS