12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomeo Stavarache, transferat din arestul Poliţiei la penitenciar

Romeo Stavarache, transferat din arestul Poliţiei la penitenciar

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost transferat din arestul Poliţiei Judeţene la Penitenciarul Bacău, odată cu încheierea urmăririi penale şi trimiterea în judecată pentru corupție.
Acesta este acuzat de procurorii DNA pentru cinci infracțiuni de luare de mită, în valoare de 2,3 milioane de lei, informează b1.ro.

Alături de primarul din Bacău, au fost transferaţi şi cei doi oameni de afaceri arestaţi preventiv pe 1 iulie 2014, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, conform procedurilor legale. Atât Stavareche, cât şi cei doi oameni de afaceri vor rămâne închişi în Penitenciarul Bacău cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, când se va judeca contestaţia la măsura prelungirii arestului preventiv cu un al doilea mandat de 30 de zile, dispusă în urmă cu o săptămână.

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus trimiterea în judecată, pe 25 iulie, a edilului din Bacău pentru cinci infracţiuni de luare de mită comise în perioada 2008-2011.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2008 – 2011 Romeo Stavarache a pretins şi primit, direct sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS