10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutor social pentru persoane cu conturi de 100.000 de lei

Ajutor social pentru persoane cu conturi de 100.000 de lei

http://www.youtube.com/watch?v=M03oDScbN3k

Directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dolj, Marius Simcelescu, a prezentat ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, o situație privind persoanele care primesc beneficii sociale la nivelul județului Dolj pe primul semestru al anului.
 
În urma unor controale efectuate prin intermediul unui parteneriat între Ministerul Muncii și ANAF București, Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială Dolj a descoperit mai multe nereguli, inclusiv legate de anumite persoane care primeau ajutoare sociale, deși aveau conturi bancare destul de mari. „Începând de anul trecut s-au perfectat niște parteneriate între Ministerul Muncii și ANAF București. Pentru a preveni eroarea, frauda și corupția în sistemul de asistență socială, primim aceste informații. (…) De la 1 iunie 2014 am dispus suspendarea din plată a 180 de familii și persoane singure ca urmare a deținerii de depozite bancare de peste 3.000 de lei. Această activitate am efectuat-o și anul trecut. Am avut chiar cinci persoane care aveau peste 100.000 de lei în cont și beneficiau de ajutor social“, a spus Simcelescu.
Acesta a explicat că au mai existat 190 de beneficiari care nu și-au declarat veniturile salariale, dar și 61 de persoane care primiseră deciziile de acordare a drepturilor de pensie și nu le declaraseră. Toate aceste persoane primeau ajutoare sociale. Tot în primul semestru al anului 2014, inspectorii sociali au verificat 490 de dosare cu suspiciuni, dintre care 87 au fost confirmate. Pentru acestea au fost emise decizii de recuperare.

Alocații de susținere suspendate din cauza absențelor copiilor

Probleme au fost și la alocația pentru susținerea familiei, o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au copii în vârstă de până la 18 ani. În cazul în care aceștia au peste zece absențe motivate pe semestru, ajutorul se diminuează. Pentru 800 de familii, alocația a fost scăzută cu 20% pentru trei luni (10-19 absențe nemotivate, 1.096 de elevi), la 29 de familii cu 50%, tot pentru trei luni (20 de absențe nemotivate, 59 de elevi), iar pentru 852 de familii, plata a fost suspendată pentru șase luni, la peste 20 de absențe nemotivate (1.281 de elevi). Aceste măsuri au fost luate de la 1 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS