10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Au început lucrările la noua clădire a Tribunalului Dolj

Craiova: Au început lucrările la noua clădire a Tribunalului Dolj

\n

Lucrările pentru extinderea sediului Tribunalului Dolj au fost demarate oficial în această seara, la 18:00, în prezența miniștrilor Robert Cazanciuc și Mircea Dușa. La eveniment au mai participat președinți ai instanțelor din Craiova, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Ideea construcției unui Palat al Justiției în municipiul Craiova a apărut încă din anul 1999, clădirea urmând să găzduiască activitatea magistraților de la Curtea de Apel Craiova și a celor de la Tribunalul Dolj. Ulterior, în ianuarie 2006, Guvernul României a încheiat cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) acordul de împrumut nr. 4811 – RO privind implementarea proiectului „Reforma Sistemului Judiciar”. Prima dintre componentele acestui proiect a fost reabilitarea infrastructurii instanţelor, aici fiind inclusă și extinderea Tribunalului Dolj cu o clădire care nu va mai găzdui însă Curtea de Apel Craiova. La jumătatea lunii mai a acestui an, reprezentanții instanței de pe strada Brestei au anunțat că s-a început mutarea mai multor secții ale Tribunalului Dolj, urmând a fi începute lucrările pentru ridicarea noii construcții.

Săptămâna aceasta, magistrații doljeni au precizat că „demararea lucrărilor de execuție va avea loc vineri, ora 18:00, în Craiova, strada Brestei nr. 12”, iar cu acestă ocazie a fost anunțată prezența prim-ministrului Victor Ponta, care urma să vină la Craiova însoțit de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dușa, dar și de Simona Maya Teodoroiu, coordonatorul Proiectului „Reforma Sistemului Judiciar”. Cu numai două ore înainte de eveniment, Biroul de presă al Guvernului a anunțat că Ponta și-a anulat vizita la Craiova, motivul invocat fiind accidentul aviatic din Ucraina în care a fost implicat un avion al Malaysian Airlines.

În aceste condiții, demararea lucrărilor de construcție la extinderea Tribunalului Dolj s-a făcut în prezența celor doi miniștri, iar la eveniment au mai participat și Valeriu Zgonea – președintele Camerei Deputaților, Mihaela Elisabeta Cotora – Președintele Curții de Apel Craiova, Adina Elvira Ghiță – Președintele Tribunalului Dolj, precum şi reprezentanți ai instanțelor de judecată și ai autorităților locale.

Noua clădire va avea patru etaje și va cuprinde șase săli de ședință, opt camere de consiliu, o cameră pentru audierea martorilor sub acoperire, spații pentru arhivă, spații pentru deținuți, birouri pentru judecători, vicepreședinți și grefieri, o sală de ședințe, una de conferințe și o bibliotecă. Lucrările vor dura 24 de luni, însă în această după-amiază ministrul Cazanciuc a precizat că executantul a promis că va ridica clădirea în numai 12 luni.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS