10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLibienii îşi aleg astăzi un nou parlament

Libienii îşi aleg astăzi un nou parlament

Libienii au început să voteze miercuri într-un scrutin pentru alegerea membrilor unui nou Parlament, a cărui sarcină este să conducă o nouă etapă a tranziţiei şi să restabilească ordinea într-o ţară devastată de violenţe după îndepărtarea de la putere a regimului Kadhafi în 2011, potrivit Mediafax.

rezenţa la urne era slabă la deschiderea secţiilor de votare din Tripoli, deşi ziua de astăzi a fost decretată zi liberă. Un important dispozitiv de securitate a fost instalat la secţiile de votare, la intrarea cărora au fost postaţi poliţişti. Doar 1,5 milioane de libieni s-au înscris pentru a participa la scrutin, faţă de 2,7 milioane în 2012, din cei 3,4 milioane de cetăţeni cu drept de vot.

Ei vor putea să introducă buletinele de vot în urnele din cele aproximativ 1.600 de secţii de votare deschide pe teritoriul întregii ţări. Secţiile de votare sunt deschise la ora locală 8.00 (9.00, ora României) şi până la ora locală 20.00 (21.00, ora României), iar rezultatele definitive sunt aşteptate „peste mai multe zile”, potrivit Înaltei Comisii Electorale (HNEC). Libienii sunt chemaţi să-i aleagă pe cei 200 de membri ai viitoarei Camere care va înlocui Congresul General Naional (CGN, Parlament), cea mai înaltă autoritate politică şi legislativă, a cărei legitimitate este contestată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS