5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDușa: În baza de la Deveselu, lucrările sunt în grafic

Dușa: În baza de la Deveselu, lucrările sunt în grafic

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa (foto), a declarat ieri, la Deveselu, că lucrările din baza militară Deveselu sunt în grafic, atât cele realizate de partea română, cât și cele realizate de partea americană.
„Având în vedere că în anul 2015 baza de la Deveselu trebuie să devină operațională, am dorit astăzi să verific stadiul executării lucrărilor, atât în baza de la Deveselu, cât și lucrările exterioare, cele care cădeau în sarcina Consiliului Local Deveselu. În bază, lucrările sunt în grafic, atât lucrările pe care le realizează partea română, cât și lucrările pe care le realizează partea americană“, a spus ministrul.
Mircea Dușa a precizat că Ministerul Apărării Naționale trebuie să realizeze la baza militară de la Deveselu iluminatul perimetral și partea referitoare la securizarea zonei, precum și pavilioane pentru militarii români.
„Lucrările pe care Ministerul Apărării Naționale le are de realizat în cursul acestui an și în cursul anului viitor sunt cele care vizează iluminatul perimetral, sistemul de securitate perimetral și amenajarea pavilioanelor în care militarii își vor îndeplini misiunile atunci când baza va fi operațională. (…) Sigur că sunt lucrări complexe, mă refer la cele din bază, care vor crea posibilitatea ca în anul 2015, așa cum prin parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA ne-am angajat, baza de la Deveselu să devină operațională. Ați văzut deja în presă că săptămâna trecută s-a făcut primul experiment cu interceptorii SM 3, a fost un experiment reușit și sigur că odată cu operaționalizarea bazei interceptorii vor fi amplasați în locația de la Deveselu“, a evidențiat ministrul Apărării Naționale.
Dușa a menționat că a avut în vedere și stadiul lucrărilor de infrastructură și utilități din comuna Deveselu, și a menționat că cele la rețelele de apă și canalizare sunt finalizate, dar trebuie să mai fie decontate o parte dintre acestea executanților, și mai este necesară racordarea stației de epurare a apei la rețeaua de electricitate. Mircea Dușa a precizat că va discuta cu vicepremierul Liviu Dragnea pentru a fi alocate fonduri în vederea decontării lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare din comuna Deveselu.
Ministrul Mircea Dușa a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții administrației locale din Deveselu și a vizitat baza militară în care se instalează facilitatea de apărare antirachetă.
Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a declarat, pentru Agerpres, că i-a prezentat ministrului stadiul lucrărilor de investiții finanțate din fonduri guvernamentale în localitate și i-a solicitat sprijinul pentru alocarea a încă 4,5 milioane de lei cât mai rapid, astfel încât să poată fi pus în funcțiune sistemul de alimentare cu apă și canalizare.
„Am discutat despre volumul lucrărilor de investiții în infrastructură din Deveselu, despre ce fonduri am primit până acum, ce s-a făcut, ce mai trebuie realizat și finalizat, ce necesar de fonduri mai avem. Am precizat faptul că sistemul de apă și canalizare este realizat în proporție de 99% și că mai avem nevoie de 4,5 milioane de lei pentru a putea fi pus în funcțiune. Costul total al lucrării este de 11 milioane de lei și mai avem nevoie de trei milioane de lei pentru sistemul de canalizare și 1,5 milioane de lei pentru alimentarea cu apă și stația de epurare. Aceasta trebuie conectată la rețeaua de electricitate și costurile pentru aceasta sunt de 170.000 de lei. Ministrul ne-a transmis că va face demersuri astfel încât să primim cât mai rapid sumele respective și să încheiem lucrarea“, a spus Ion Aliman.
Edilul a menționat că i-a prezentat ministrului Dușa și situația lucrărilor la rețeaua de drumuri din Deveselu. „În privința drumurilor, s-au făcut numai 10%, adică drumul spre baza militară. Modernizarea rețelei de drumuri din Deveselu costă 6,7 milioane de lei, dar trebuie să finalizăm în primul rând rețelele de utilități“, a adăugat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS