16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccidentul aviatic din Apuseni investigat şi de specialiştii CIAS

Accidentul aviatic din Apuseni investigat şi de specialiştii CIAS

Specialişti ai Centrului de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) se află, duminică, în zona în care în 20 ianuarie s-a prăbuşit un avion de mici dimensiuni de tip BN2, încercând să afle dacă aceasta permitea emiterea semnalelor pe baza cărora să fie localizată epava.
Surse apropiate anchetei în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni au declarat, duminică, pentru Mediafax, că investigatori ai Centrului de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), care derulează o anchetă tehnică, se află în zona în care s-a prăbuşit aparatul de zbor, pentru noi verificări.
Investigatorii CIAS încearcă să afle dacă zona în care s-a prăbuşit avionul permitea emiterea semnalelor pe baza cărora să fie localizată epava.
Totodată, investigatorii vor să stabilească şi dacă aparatura avionului funcţiona corespunzător sau zona nu permitea emiterea semnalelor avionului prăbuşit.
De asemenea, ei încearcă să determine la faţa locului şi alte aspecte care să îi ajute în cadrul anchetei tehnice privind accidentul aviatic din Apuseni, afirmă sursele citate.
În 20 ianuarie, un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa, în timp ce patru medici şi copilotul au fost răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS