14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate335 de persoane au fost puse sub control judiciar şi arest la domiciliu de pe 1 februarie

335 de persoane au fost puse sub control judiciar şi arest la domiciliu de pe 1 februarie

Poliţia Română a luat măsuri pentru buna aplicare a noilor prevederi legale, în conformitate cu atribuţiile ce îi revin. În perioada 1 – 14 februarie, au fost dispuse, la nivel naţional, măsuri preventive, în conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedură Penală, faţă de 335 de persoane.
    
Astfel, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu faţă de 24 de persoane, a controlului judiciar faţă de 301 persoane şi a controlului judiciar pe cauţiune faţă de 10 persoane.
Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. şi I.P.J.-uri, precum şi compartimentele constituite la nivelul poliţiilor municipale, altele decât cele reşedinţă de judeţ.
Aproximativ 500 de poliţişti îşi desfăşoară, la nivel naţional, activitatea în cadrul acestor structuri.
La nivelul I.G.P.R. a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale.
De asemenea, a fost dezvoltată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS