13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgul Contex a început cu reduceri de 50%

Târgul Contex a început cu reduceri de 50%

http://www.youtube.com/watch?v=tmNqa2QM-qw

\n

Cei care caută articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte specifice sezonului rece le pot cumpăra cu reduceri substanţiale la târgul de la Teatrul Naţional. Părerile vizitatorilor sunt împărţite. Unii sunt nemulţumiţi că aceiaşi producători vin cu aceleaşi produse, la preţuri „ca în magazin“. Alţii se bucură de reduceri şi de produsele de primăvară expuse.

Coliere făcute de mână, cu pietre semipreţioase, gablonţuri, genţi de damă, curele de piele, cizme, ghete, pantofi, rochii de primăvară, bluze de mătase, compleuri, paltoane şi multe alte produse se pot găsi la o nouă ediţie a Târgului Contex, dedicat Zilei Îndrăgostiţilor, care s-a deschis la Craiova ieri şi ţine până duminică.
Târgul Contex Valentine’s Day, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, şi-a deschis porţile, ieri, în incinta Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Mulţi dintre producătorii veniţi din toate colţurile ţării au reduceri substanţiale la articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă. „Ghetele de damă sunt la preţ redus: de la 150 de lei la 100, şi de la 170 la 120 de lei. Toate produsele noastre sunt din piele“, a spus o vânzătoare, care reprezintă la târg un producător din nordul ţării. „Avem produse şi pentru Valentine’s Day, dar şi pentru 1 Martie, pentru că nu mai este organizat un alt târg de 1 Martie. Avem coliere handmade, cu pietre semipreţioase. Nu sunt neapărat cu dedicaţie, adică oricine poate să ia orice. Avem reduceri atât pentru doamne şi domnişoare, cât mai ales pentru domni, că domnii cumpără, iar doamnele le primesc“, a spus Loredana Voicu, o tânără care face diverse bijuterii de mână.
Reduceri sunt şi la produsele de calitate, care au avut preţuri mai piperate la ultimele ediţii ale târgului. „Avem reduceri de preţuri la toate produsele de iarnă, dar şi la cele de primăvară. De exemplu, paltoanele sunt la reducere, de la 350 de lei la 290, iar la rochii de primăvară-toamnă avem reduceri de 50% la cele care sunt la finalul unei colecţii“, a spus Doru Doroftei, un producător care vine anual la Craiova, pentru a-şi vinde creaţiile la Contex.
La etaj, în coşurile cu încălţăminte sunt produse la 80-90 de lei. Producătorul spune că sunt din piele. În capătul scărilor, Gabriel Păucă, producător din Suceava, a tăiat preţurile la cizmele de damă la jumătate, de la 280 de lei la 140 de lei perechea, iar la ghetele bărbăteşti, de la 180 de lei, cât cerea astă-iarnă, acum le vinde cu 130 de lei. „Apăi e sfârşit de sezon, doamnă! Şi ştiţi că eu sunt om serios…“, ne-a explicat zâmbind suceveanul cu care am mai stat de vorbă şi alte dăţi.

„Se caută ciudăţeniile… din catifea, dantelă, bumbac”

În ultima lună a iernii, producătorii prezenţi la târg au adus multe articole de primăvară, iar cererea pentru astfel de produse nu lipseşte de la Contex.
„Avem compleuri la reducere de la 180 la 100 de lei. La unele produse, reducerea este şi de 50%. Se caută ciudăţeniile… din catifea, dantelă, bumbac. Adică, lumea se uită la lucrurile mai îndrăzneţe, care au ceva ieşit din comun. Avem astfel de ciudăţenii“, a explicat Roxana Amza, o tânără ce reprezintă un producător din Focşani.
Preţurile la bluzele de damă din mătase variază de la 50 la 70 de lei, iar la fuste, de la 50 la 100 de lei. Cei care caută diverse accesorii pot găsi curele din piele la 30 de lei, dar şi genţi de damă din piele naturală sau artificială, dar, evident, la preţuri variate. Rochiile se vând cu preţuri de la 80 de lei în sus, iar pantofii de piele au preţuri uşor mai mari, pentru că se apropie sezonul lor.

Vizitatorii au păreri împărţite

La câteva ore de la deschiderea târgului, vizitatorii „mişunau“ printre standuri. Unii erau mulţumiţi de reduceri, alţii nu erau deloc entuziasmaţi de ceea ce vedeau, comparând cu preţurile din magazine. „Aş fi vrut mai multe produse, mai multe blănuri. Nu prea sunt reduceri. Sunt cam la fel ca în magazine. Mai ales că şi în magazine sunt reduceri în perioada asta… cred că sunt cam aceleaşi preţuri şi aici. M-am uitat şi la încălţăminte, dar sunt preţurile din magazine“, a spus o vizitatoare, Nicoleta Bereanu.
O altă tânără era interesată mai mult de colecţia de primăvară. „Am venit să mă uit, să văd ce a mai apărut. Mă uit mai mult la colecţia de primăvară, dar dacă sunt reduceri şi la cea de iarnă, de ce nu?“, a spus Diana.
Organizatorii susţin că este a şasea ediţie a târgului Contex Valentine’s Day, organizat în ultimii ani în perioada ce cuprinde şi ziua de 14 februarie, o sărbătoare împrumutată de la americani. „Produsele sunt destinate îndrăgostiţilor. După cum vedeţi, la fiecare stand sunt reducerile afişate. La această ediţie sunt 47 de producători. Este o prezenţă oarecum constantă, din Craiova, din judeţele limitrofe Doljului, dar şi din Bucureşti, din Ardeal, din Moldova. Numărul de vizitatori este îmbucurător încă din prima zi“, a spus George Moţăţăianu, director al Direcţiei Târguri şi Expoziţii din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS