10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO statuie străveche, descoperită în Fâşia Gaza

O statuie străveche, descoperită în Fâşia Gaza

O statuie a zeului Apollo, estimată la 250 de milioane de euro, a fost descoperită în Fâşia Gaza, conform realitatea.net.
Statuia a fost descoperită în august 2013, cel mai probabil de pescari, în largul Mării Mediterane, în apropiere de Fâşia Gaza, guvernul Hamas, aflat la putere în regiune, dorind o expertiză internaţională în această privinţă, potrivit AFP.
Guvernul islamist Hamas, aflat la putere în regiune, a declarat că doreşte colaborarea cu o echipă de experţi internaţionali în arheologie, mai ales francezi, pentru a afla detalii despre statuia din bronz a zeului grec Apollo, care cântăreşte aproximativ 450 de kilograme şi care ar putea avea o valoare estimată de 250 de milioane de euro.
Ministrul adjunct din Ministerul Turismului şi Antichităţilor, Mohammad Khalla, a afirmat că „statuia ar putea fi împrumutată unui celebru muzeu francez sau britanic, ceea ce ar putea duce la contacte între guvernul din Gaza şi guvernele străine”.
În prezent, statuia „se află la Ministerul de Interne, pe toată durata anchetei”, a spus vicepremierul guvernului Hamas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS