10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful diplomaţiei UE s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei şi cu liderii Opoziţiei din această ţară

Şeful diplomaţiei UE s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei şi cu liderii Opoziţiei din această ţară

Şeful diplomaţiei Uniunii Europene (UE), Catherine Ashton, s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, şi cu liderii opoziţiei ucrainene, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt Maja Kocijancic, citat de Agerpres.ro. „Comisia urmăreşte cu atenţie evoluţiile situaţiei din Ucraina (…) care s-a deteriorat foarte mult şi ne focusăm pe discuţiile şi angajamentele la nivel diplomatic”, a precizat Maja Kocijancic în conferinţa cotidiană de presă a Comisiei Europene (CE). Purtătorul de cuvânt al şefului diplomaţiei europene a indicat că UE nu a fost prezentă într-o strategie de sancţiuni, aşa cum a spus ieri comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Füle, care a anunţat că va reveni la Kiev săptămâna viitoare pentru a continua eforturile UE pentru o soluţionare a crizei politice din Ucraina.

Parlamentul European a cerut astăzi sancţiuni „ţintite” împotriva oficialilor ucraineni implicaţi în reprimarea mişcării de protest proeuropene, referindu-se în special la funcţionari, deputaţi şi oligarhi, informează AFP. Într-o rezoluţie, fără caracter juridic obligatoriu, aprobată în sesiune plenară la Strasbourg, Parlamentul European „condamnă cu fermitate escaladarea violenţei” şi cere UE să ia „măsuri imediate” şi „ţintite” „împotriva tuturor funcţionarilor, deputaţilor şi oamenilor de afaceri ucraineni care-i susţin pe oligarhi”. PE menţionează ca posibile sancţiuni „o interdicţie de călătorie” şi o „îngheţare a averilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS